קטגוריות
חגים טבעוני סלטים צמחוני

חומוס בייתי ב- 5 דקות

חני אלקיים

חומוס ביתי ב 5 דקות❣

מאת – חני אלקיים
בגרגירי החומוס עצמם יש מעט מאוד שומן. בנוסף, בגרגרי החומוס יש שילוב מנצח בין חלבון לשפע סיבים תזונתיים – שני רכיבים המשרים תחושת שובע לאורך זמן. תכונות אלו הופכות אותם למזון מושלם עבור אלו המבקשים לשמור על המשקל. זאת בניגוד לממרחי החומוס התעשייתיים שאכן רחוקים מלהיות דיאטטיים, ומרביתם מכילים לא פחות מ- 25% שומן.
אם אתם לא רוצים להשתמש מקופסא
אז
טיפ חשוב לקיצור זמן ההכנה של חומוס הוא השריית כמות גדולה של גרגרי חומוס (1/2- 1 ק”ג) למשך לילה, אחר כך יש לבשל את החומוס במים ולהקפיא לאחר הבישול, תוך חלוקה למנות. החומוס נשמר במקפיא לחודשים, וניתן להוציא מנה בכל פעם לפי הצורך.
דעו שיש בחומוס חלבון כמו בעוף ודגים
המרכיבים-
2 כוסות חומוס מבושל (אפשר לסנן קופסת שימורים)
או חומוס מבושל
רבע כוס טחינה גולמית
שמן זית
מיץ לימון
מלח
מי שרוצה מוסיף
שום כתוש
כמון
אופן ההכנה –
אם יש חומוס מבושל משתמשים בו.
אם הוצאתם מההקפאה – תפשירו לפני.
מעבירים הכל לבלנדר או מעבד חזק.
טוחנים  טחינה וחומוס. עד שנעשה מחית חלקה.
מוסיפים לימון ושמן זית 2 כפות ואם יש צורך את קצת ממי הבישול.
מתבלים לפי הטעם.
להגיש עם שמן זית ופטרוזיליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *