מתכון לעוגת שקדים קלה ונהדרת לסוף שבוע
עוגת שקדים
המתכון מאת – Pazit Sweed Yamin
המרכיבים-
6 ביצים מופרדות
180 סוכר(3/4 כוס )
2 כפיות אפיה
קורט מלח
1 תמצית וניל
רבע כוס שמן
רבע כוס תפוזים
חצי כוס קמח שקדים(אפשר אגוזים טחונים)
1 כוס קמח תופח
1 כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה –
נקציף חלבונים עם סוכר לקצף לבן
נערבב בקערה נוספת את החלמונים עם מיץ שמן ואחר כך כל שאר המרכיבים.
נערבב את החלבונים לתוך הקערה של החלמונים.
נעביר לתבנית עם חור באמצע – לא גדולה 24
או קוטר 24 קפיצית
אפייה
תנור 170 מעלות למשך 45 דקות
ציפוי –
שוקולד מריר או חלב מומס עם רבע כוס שמנת מתוקה
לקשט בשקדים טחונים