קטגוריות
Uncategorized בשר קציצות

מתכון קציצות מעלפות עם בצל מקורמל

 

אילנית כרבי
מתכון לקציצות בשר עם בצל מקורמל
מאת – אילנית כרבי

המרכיבים –

לתערובת הקציצות:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים
תפוח אדמה בינוני
צרור פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח, פלפל , וכמון
לבצל המקורמל :
3 בצלים גדולים
1 כף סילאן
כפית כמון
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
שמים בקערה את הבשר הטחון ,
מגרדים לתוכו את הבצלים ואת תפוח האדמה .
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, את פירורי הלחם, הביצה והתיבול . מערבבים הכל ונותנים לזה מנוחה של כחצי שעה.
לאחר מכן קורצים עיגולים לקציצות ומטגנים בשמן עמוק.
לבצל המקורמל , מטגנים על אש נמוכה בסיר
את הבצלים שחתוכים לרצועות עגולות גדולות.
כשהכל זהוב מוסיפים את הסילאן והכמון.
מנמיכים את האש לכעשר דקות .
מוסיפים בערך כוס של מים רותחים עם כף מרק עוף
ולאחרי זה מוסיפים את הקציצות , ושמים מעט פלפל שחור גרוס. מבשלים כחצי שעה, על אש נמוכה עד שהכל מוכן.
בתאבון!
אילנית כרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *