קטגוריות
בשר קציצות

מתכון לארטישוק ממולא לארוחת השבת

צילום רחל עטיה

מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר טחון

מאת – רחל עטיה

המרכיבים –

חבילה וחצי תחתיות ארטישוק קפואות

למלית הארטישוק:

300 גרם בשר טחון

בצל קצוץ

מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

2-3 שיני שום כתושים

ביצה אחת

כפית בהרט

כפית פפריקה ומעט שבבי צ׳ילי גרוס

מלח פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב :

בצל אחד קצוץ

2 גבעולי סלרי חתוכים

פלפל גמבה או שושקה אחד חתוך

כף רסק עגבניות

3 עגבניות טחונות או מגורדות בפומפייה

לתבל במלח, פלפל שחור כף פפריקה ומעט קנמון

 

אופן ההכנה –

להפשיר את הארטישוק הקפוא ולקלף מסביב לכל תחתית ארטישוק את הקליפות .

מילוי הבשר :

לשים בקערה את הבשר הטחון , את הבצל הקצוץ דק ואת הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.

להוסיף את שיני השום הכתושים, ביצה ואת התיבול.

לערבב הכל יחד, ולמלא את תחתיות הארטישוק .

לאחר מכן לקמח ולתבול בבלילה מחצי כוס מים כפית רסק עגבניות ו-2 ביצים ולטגן.

להוציא ולהניח על נייר סופג.

לרוטב :

בסיר רחב לטגן את הבצל עד השחמה ולהוסיף את גבעולי הסלרי ופלפל גמבה או השושקה.

לערבב ולהוסיף את התיבול, הרסק והעגבניות הטחונות/מגורדות .

להוסיף 2 כוסות מים ולתת לסיר רתיחה .

לאחר מכן לסדר את הקציצות המטוגנות בסיר לבשל רבע שעה על אש בינונית ולהנמיך.

לבשל עוד כחצי שעה עד שמוכן ורך.

בהצלחה !

צילום רחל עטיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *