מלפוף (בקלאווה עיראקית) עם שקדים ופיסטוקים
המתוק שלנו בט”ו בשבט
מעולה לקינוח פרווה
מאת – Hani Avivi
המרכיבים-
חבילת עלי פילו
200 גרם חמאה או מרגרינה או שמן
400 גרם בוטנים/אגוזי מלך/פיסטוק/שקדים
אפשר לערבב
חצי כוס קוקוס
3 כפות סוכר
כפית וחצי הל טחון
קינמון וציפורן קצת
לסירופ סוכר-
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון בנוני סחוט
אופן ההכנה –
את הבוטנים/אגוזי מלך יש לשבור גס או לטחון דק. אישית אוהבת טחינה דקה.
את המרכיבים לסירופ, מביאים לרתיחה, בבישול עד 4 דק אחריי.
מחממים את התנור על 170° בטורבו.
משמנים את התבנית.
מניחים עלה פילו על נייר אפייה ומורחים, בנדיבות, חמאה/שמן/מרגרינה על כל השטח.
בקצה הקרוב אליכם, מניחים פס עבה של המלית. תופסים את הנייר, מכסים את פס המלית עם הקצה של הבצק , מסירים את הנייר וממשיכים לגלגל. מקווצים את הגליל.
יש שמצרפים, יחד עם המלית, שיפוד עץ לכיווץ הבצק ושליפה קלה לתבנית. אני כיווצתי בעזרת ידיי, ללא השיפוד.
בתום ההכנה, יש למרוח את החמאה שנותרה על כל המלפופים בתבנית.
לחתוך את הגודל הרצוי לממתק, לפני האפייה.
בתנור – 30 דק’ לערך או עד קבלת גוון זהוב ולהוציא. לשפוך עם מצקת את הסירופ על הכל.
להגיש קר
בתיאבון