פשטידת תרד /חובזה מבית סבתא
מאת –Schustik Eti
המרכיבים-
צרור גדול עלי תרד/חובזה טריים ושטופים (אפשר לשלב)
2 בצלים גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 ביצים
4 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות קוטג’ או גבינה לבנה
250 גרם גבינת פטה או מלוחה אחרת
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח , פלפל
אופן ההכנה –
מאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את העלים וממשיכים עד להקטנת הנפח. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת אפיה,
הגבינה הלבנה והשום תוך כדי ערבוב.
שופכים לתבנית. מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור 180 מעלות כעשרים דקות.
מוציאים מהתנור ומתאפקים שיתקרר מעט