קטגוריות
עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת תפוחים של פעם

אורה ארגוב

 

עוגת תפוחים של פעם

שהיו מכינות רק סבתות המתכון מאת – אורה ארגוב

המרכיבים

2 וחצי עד 3 כוסות קמח מנופה

150 גרם חמאה או מחמאה

1/2 כוס סוכר

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

2 חלמונים

גרידת תפוז או לימון

מילוי –

10 תפוחים מקולפים וחתוכים

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון

2 סוכר וניל

2 כפות מיץ לימון

ציפוי-

2 חלבונים משוקשקים

אופן ההכנה

לבשל את חומרי המילוי בסיר כ רבע שעה .

לערבב את  מרכיבי הבצק ,קמח להוסיף עד שמתקבל בצק נעים ורך. לתת מנוחה 1/2 שעה במקרר…

לחלק את הבצק ל 2

למרוח את התבנית בחמאה מומסת ,לרדד חלק אחד של הבצק בתחתית התבנית.

לפזר מעל מעט פירורי ביסקווטים או פירורי לחם

לשים מעל את התפוחים המבושלים שהצטננו ,

לכסות שוב בשכבת בצק שרידדנו במשטח מקומח ,

לדקור את הבצק העליון ולמרוח את החלבונים,

להכניס לתנור ל180 מעלות כ- 35 דקות בהצלחה אורה

תגובה אחת על “עוגת תפוחים של פעם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *