קציצות ברוטב על אורז לבן, הכי פשוט הכי טעיםם
מאת- טל דובנבוים
רוטב של חמש דקות , קציצות מטוגנות שתי דקות כל צד וקופצות לסיר .
קבלו מתכונים לסירים של קציצות הכי טעים שיש
המרכיבים –
לקציצות –
חצי קילו בשר טחון
בצל מטוגן
2 כפות פירורי לחם
3 תפוחי אדמה מעוכים ביצה
פטרוזיליה
כפית אריסה מתוקה
מלח פלפל
קצת קינמון ,
כורכום
כמון וכף גדושה של פפריקה .
אופן ההכנה –
מערבבים הכל ומטגנים את הקציצות לסגירה .
לרוטב עלי מנגולד ושומר –
מטגנים רצועות בצל , שומר וקוביות סלרי . מוסיפים 2 פלפלים מתוקים יבשים . מוסיפים 4 עגבניות מגורדות וכף סילאן . כף אריסה מתוקה , 2 כפות פפריקה גדושות מאוד וכורכום את כל זה לשים בכוס פלסטיק ולהוסיף שמן לערבב ולשפוך . מלח .
נחתוך לרצועות דקות 2 חבילות מנגולד ונוסיף לסיר נסגור את המכסה כדי שיאדו . לאחר שהמנגולד מטוגן נוסיף 2 כוסות מים רותחים , טועמים ומתקנים טעמים אם צריך . קצת פפריקה קצת אריסה ומלח .
מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב , נותנים לרוטב לרתוח שלוש דקות עם הקציצות ונוריד את הלהבה לעוד 20 דקות .
לרוטב אדום פשוט וטעים –
מטגנים שני בצלים בינונים חתוכים לרצועות עד שניהיה שקוף ומוסיפים כף סילאן .
חותכים גמבה אדומה לרצועות ומוסיפים לטיגון חותכים קוביות סרי גסות גם מהעלים וגם מהגבעול . מוסיפים רסק עגבניות 150 גרם .
מוסיפים עוד קצת שמן . את התבלינים שמים בכוס חדפ – 2 כפות גדושותתת של פפריקה מתוקה , קצת כורכום ומוסיפים שמן ככה התבלינים נפתחים ושופכים על הכל . מוסיפים פטרוזיליה חתוכה .
מערבבים הכל ומוסיפים כוס מים רותחים .
מוסיפים מלח ועוד סילאן קצת ומתקנים טעמים אם צריך . שמים על להבה גבוהה עד לרתיחה מוסיפים את הקציצות ומנמיחים את האש . 20 דקות ומוכן 🤍 .
לרוטב של אפונה ושומר –
מטגנים רצועות בצל וקוביות סלרי ( 2 גבעולי סלרי ובצל 1 ) עד שניהיה שקוף . מוסיפים שומר חתוך וממשיכים לטגן עד שניהיה רך יותר . מוספים חצי שקית אפונה קפואה .
שמים 2 כפות שטוחות של מרק עוף עם רבע כוס מים רותחים ושופכים לסיר שלנו , לאחר מכן מוסיפים –
כורכום איזה כפית וחצי / כף , כף גדושה פפריקה אדומה ומלחחח . מוסיפים מים לפי העין בערך כוס וחצי / שתיים אולי גם פחות להבה גבוהה שלוש דקות ומורידים את הרוטב איזה חמש דקות על להבה נמוכה מוסיפים את הקציצות המטוגנות שלנו ל20 דקותתת על הגז ולאחר מכן 4 דקות בערך גריל בתנור וואמלה איזה סיר יצאאא .