סיגרים ממולאים בשקדים
מאת – תמי מורד
המרכיבים –
השתמשתי בבצק לסיגרים קנוי
למילוי:
1 כוס אבקת שקדים
כוס קוקוס טחון
כוס סוכר
מעט מי ורדים
3 ביצים
לסירופ דבש:
קילו סוכר
5 כוסות מים
פלחי לימון שלם
2 כוכבי אניס
(מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס)
אופן ההכנה –
לערבב את כל מרכיבי המלית טוב טוב .
מגלגלים מהמלית בגודל הסיגרים שרוצים, ושמים על מגש עם הפרדה של נייר אפיה בין שורה לשורה ושומרים במקרר ללילה או מספר שעות (חובה).
מוצאים לילה קודם מהמקרר את הבצק של הסיגרים,
וחותכים ל-4 או ל-2, תלוי בגודל שרוצים.
מכינים את הסיגרים ושמים בתבנית חד פעמית עם הפרדה בין שורה לשורה של נייר אפיה ושומרים בפריזר ללילה (חובה, ככה הסיגרים לא נפתחים בטיגון ונשמרים יפה בצורתם)
מחממים סיר עמוק עם שמן ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת צבע שחום ומעבירים לסירופ הדבש.
לאחר הטיגון מעבירים את הסיגרים לדבש ומשאירים כמה דקות, כשזה יוצא אני שמה בצידי הסיגרים שומשום קלוי ופיסטוק טחון, בהצלחה!!
תגובה אחת על “סיגרים ממולאים בשקדים”
אפשר לטגן ולהקפיא ורק כשרוצים להגיש מכינים סירופ וטובלים