ארוחת בוקר של פסח
מאפה מצות במילוי עלי מנגולד (סלק) בורקס של פסח (מתכון של חמותי האהובה מזל כהן ז”ל)
מאת נורית כהן
המרכיבים –
חבילת מצות
למילוי:
חצי קופסא גבינת קוטג’
גבינה בולגרית
2 ביצים
1/4 כוס שמן
צרור עלי מנגולד קצוצים
פלפל שחור ומלח
לבלילה :
2 ביצים
חצי כוס חלב
וכף קמח כשר לפסח (לא חייב)
אופן ההכנה –
להרטיב ולהספיג את המצות במים עם שמן
למלא כל מצה ולגלגל , להניח בתבנית משומנת או עטופה בנייר אפייה.
לשפוך את בלילת הביצים מעל ולפזר שומשום.
לכסות בנייר אפיה ונייר כסף ולתנור ב180 מעלות למשך כחצי שעה.
להוציא את הנייר אפייה ולאפות עוד כ10 דק להשחמה של המאפה.