איזה מנה אלגנטית
מנה ראשונה ממש מטריפה
תודה ללינדה עמגר על המתכון
פילה דג ברוטב לימון ושקדים
המרכיבים –
4 פילה דג מושט או אחר
מעט שמן
2 כוסות מים
מיץ לימון טרי
מלח פלפל
מרק עוף מעט
כפית קורנפלור/ קמח תפו’א
חופן שקדים פרוסים קלויים קצת על מחבת .
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
להשרות דגים במים עם מלח ולימון לסחוט ולנקות.
לחמם מים שמן ,מיץ לימון במחבת או סיר שטוח.
להוסיף שום כתוש ,קורנפלור תבלנים .
לערבב עד שמסמיך כמה דקות בישול.
להוסיף לסיר את הדגים
10 דקות מכל צד ,להפוך
שיספגו את הרוטב והטעמים.
להגיש בתוספת הרוטב מעל ושקדים קלויים.
רוצים להגיש רוטב חלבי ,מתאים גם לארוחות חלביות
תחליפו שמן ורבע חמאה .