עוגה שהכנתי לחמי וחמותי ליום הנישואים…❤️
עוגת מוס אוראו נדירה!!!!!!!
המתכון מאת
ליאת קטיפה
מתכון לקחתי מחברה ששלחה לי וקיבלתי עוד אחת מהרשת..
בקיצור עשיתי קצת שילוב מתכונים, יצא פשוט מושלם!
עוגת מוס אוראו
המתכון מתאים לרינג בצורת לב קוטר 24
מומלץ להצטייד בשקף מסביב לרינג בחלקו הפנימי
גם אפשר להכין בתבנית עגולה רגילה עם שוליים גבוהים
המרכיבים –
לבסיס:
80 גר׳ חמאה מומסת
178 גרם עוגיות אוראו ( ללא המילוי שלהן)
למוס:
300 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג׳לטין
4 מיכלים שמנת מתוקה 38%
230 גרם עוגיות אוראו (כולל המילוי)
לציפוי- גנאש:
250 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס-
טוחנים את העוגיות (ללא המילוי)
מוסיפים את החמאה המומסת
משטחים בתוך הרינג ומכניסים למקפיא.
ממשיכים עם הכנת המוס.
-מערבבים את הג׳לטין והמים ושמים בצד לערך 10-12 דקות.
-ממימסים שוקולד לבן עם מיכל אחד של שמנת מתוקה
-אחרי שהג׳לטין התקשה מכניסים למיקרו ל10 שניות ממיסים ומערבבים עם השוקולד המומס
-מקציפים 3 מעגלים של שמנת מתוקה ( 750מ״ל)
עד למרקם של יוגורט (אפילו קצת יותר)
-מוסיפים לתוך הקצפת 230 גרם עוגיות אוראו טחונות
ומקפלים.
-לאחר שהגנאש שוקולד לבן התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת עם העוגיות.
-שופכים את התערובת לרינג עם הבסיס של העוגיות ומכניסים להקפאה ללילה לפחות.
-מכינים את הגאנש ויוצרים טפטופים בדפנות העוגה
(מומלץ לא לטפטף את הגאנש כשהוא חם עדיף לחכות איפה שיתקרר אבל לא מידי)
קשטו כרצונכם 💕