ללא ספק עוגת השוקולד הכי טובה שהכנתי( והכנתי המון) עד שמצאתי את המתכון המנצח של שיפרה נחום מהאתר תבשילים
עם שינויים קטנים שלי
מאת – נופר אהרון
המרכיבים-
4 ביצים
כוס סוכר(במקום 2 כוסות )
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 כוסות חלב חם לא רותח
חצי כוס שוקולית
חצי כוס אבקת קקאו
אבקת אפיה
שקית של סוכר וניל
כוס שמן
מצרכים לקרם שוקולד-
200 גרם שוקולד מריר
250 גר’ שמנת מתוקה/פרווה
אופן ההכנה –
מקציפים בקערת המיקסר ביצים, סוכר, קמח , סוכר וניל, אבקת אפיה, שוקולית, קקאו וחלב .
5 דקות במהירות גבוה.
מוסיפים בהדרגה כוס שמן ומערבבים לאיחוד.
מעבירים לתבנית משומנת עגולה 26 או ריבועית 25/30
אפייה ב 180 מעלות 40 דקות
מכינים את קרם השוקולד-
מחממים שמנת מתוקה במיקרו או בסיר על הגז לא להרתיח.
מכניסים 100 גר’ שוקולד ומחכים שימס.
מערבבים טוב.
את 100 גר’ השוקולד הנותר מניחים בצד.
משאירים חצי מכמות קרם השוקולד בקערית ומניחים בצד.
שוברים לקוביות את השוקולד שנותר, מוסיפים לקרם השוקולד החם שנשאר.
מערבבים עד שהשוקולד נטמע בקרם ומניחים בצד.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים חורים עם קיסם.
שופכים מעל העוגה כשהיא חמה את קרם השוקולד הדליל- יותר ללא השוקולד הנוסף.
לאחר שהעוגה מצטננת שופכים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך יותר עם תוספת השוקולד השני.
מכניסים למקרר
עוגה מעלפת
6 תגובות על “ללא ספק זאת עוגת השוקולד הכי טובה שהכנתי – עוגת שוקולד הקסם השחור”
עוגה מעולה
אפשר להמיר לפרוו? מה התחליף לחלב?
מים
מים
העוגה נראיית נ ה ד ר ת .
יש לי תנור אפיה חדש חדש.
אעשה את העוגה הזו כאפיה ראשונה בתור התנור החדש.
נראיית יאמי יאמי. הנכדות שלי ירצו לישון איתה. 💥💥💥💥
כוס סוכר זה מלאאאא ולקינוח שקית סוכק וניל מי בכלל מרגיש את הוניל הסוכר פה בכמות מטורפת הייתי מוריד לחצי כוס שזה גם ככה יהיה מתוק ושם תמצית וניל במקום עוד סוכר