עוגת שוקולד נימוחה
מאת אורלי בן סימון
תבנית מלבנית 20/30
המרכיבים –
100 גר שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כוס סוכר
200 גר חמאה
רבכ כוס אייריש קרים או ליקר אחר או
רבע כוס מים עם כף רום .
6 ביצים להפריד.
חצי כוס סוכר
2 ורבע כוסות קמח תופח
קמצוץ מלח
אופן ההכנה –
בסיר קטן שמים 100 גרם שוקולד מריר 4 כפות אבקת קקאו , כוס סוכר 200 גרם חמאה ורבע כוס אייריש קרים או כל ליקר אחר שתרצו .
מבשלים עד להמסה של השוקולד ומצננים.
בינתיים מפרידים 6 ביצים את החלבונים מקציפים עם,מלח וחצי כוס סוכר לקצף יציב .
את החלמונים מוסיפים לתערובת השוקולד . לתערובת השוקולד מוסיפים 2 ורבע כוסות קמח תופח מערבבים היטב ומוסיפים את החלבונים המוקצפים בקיפול. מערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית
תבנית מלבנית
אופים בחום 180 מעלות
ל -30 , 40 דקות ,העוגה מוכנה כאשר קיסם ששמים במרכז יוצא עם פירורים לחים וזאת על מנת שהעוגה תצא נימוחה ועסיסית ברגע שהעוגה מוכנה לקרר מעט ולצפות בציפוי שוקולד.
100 גר שוקולד מריר להמיס עם רבע כוס שמנת מתוקה
8 תגובות על “אתם תתעלפו עליה ,עוגת שוקולד הכי רכה ונימוחה שהכנתי”
ברור שתהיה נימוחה.כל עוגה שיש בה חמאה או מרגרינה היא הכי נימוחה והכי טעימה.
קל וחומר כשמפרידים חלבונים ומחלמונים
הייתי מתה להכין אך נמנעת בגלל החמאה.
מסכימה עם כל מילה!!!
העוגה נראית נפלא אבל הנימוחות מתבקשת ומובנת בגלל החמאה .גם אני נמנעת מלהכין עוגות המכילות חמאה או מרגרינה.
חמאה מבחינה בריאותית עדיפה על שמן קנולה או מחמאה
אני מוסיפה כוס שמן במקום החמאה
תכיני. מספיק עם השטויות האלה על חמאה. יש אוכל בריא היום? הכל זבל.
שלום,
המתכון נראה מצויין.
שאלה….
כתוב במרכיבים 1/4 כוס מים+ כף רום.
אך לא כתוב היכן להוסיף זאת.
בהגיון צריך להוסיף לתערובת השוקולד שהומס….
אם אני טועה אשמח לעדכון ממך.
תודה גלית 0502001931
כן זה במקום האייריש קרים אם אין
היי
רוצה להכין עכשיו ויש לי רק 4 ביצים , זה אפשרי ? או לוותר ?
וגם .. מה עושים עם יתרת השמנת המתוקה שמיועדת לציפוי ?