פרעצל מתוק ומלוח…
נשבעת שהיו לי דמעות בעיניים, הטעם הזכיר לי את USA אמריקה אהובתי
אלוהים כמה שזה טעים
הכנתי עפ” י מתכון של עדיקוש
מאת – סיגל אלבז
פרעצל 8 או 10 יחידות
המרכיבים-
לבצק:
630 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים/ 10 גר’ יבשים
2 כפות סוכר חום בהיר
375 מ”ל מים פושרים
60 גרם חמאה מומסת
1 כפית מלח
למי הסודה:
6 כוסות מים
1/3 כוס אבקת סודה לשתייה ( זו לא טעות )
להברשה לפני אפייה: 1 חלמון + כף מים
להברשה לאחר אפייה: 100 גרם חמאה מומסת
לקישוט:
מלח גס
1 כוס סוכר+ 1 כפית קינמון
אופן ההכנה-
חימום תנור ל-215 מעלות בטורבו.
לקערת המיקסר נשים שמרים, סוכר ומים, נערבב עם כף טוב ונחכה 5 דקות.
נתחיל ללוש נוסיף את הקמח, החמאה ולבסוף את המלח.
לשים את הבצק במשך כ-7 דקות על מהירות בינונית.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה כשעה.
מחלקים ל-8 חתיכות משקל של 110-120 גר
כל חתיכה מרדדים לנחש ארוך ויוצרים צורה של בייגלה.
מניחים את הפרעצל על נייר אפייה. את הכדור הקטן שנשאר לנו מרדדים לנחש, חותכים לקוביות קטנות ומניחים גם על נייר אפייה, מחכים להתפחה קצרה, כ-25 דקות.
מי הסודה: בסיר ( לא רחב ) מניחים את המים והאבקת סודה לשתייה, מביאים לרתיחה.
מניחים כל פרעצל במי הסודה כ-30 שניות ודואגים לכסות במים כל הזמן אפשר להיעזר בכף.
מעבירים את הפרעצל בחזרה אל מגש האפייה ( כדאי להיעזר במרית או בכף מחוררת וגדולה) , כך חוזרים על כל היחידות.
מברישים כל פרעצל בחלמון , מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לאפייה.
אופים את הפרעצל כ-12 דקות או עד צבע זהוב עמוק.
מוציאים מאפייה, מברישים בחמאה
2 תגובות על “מתכון לפרעצל אמריקאי – אלוהים כמה שזה טעים”
נראה מתכון מעולה , אני מנסה אותו כרגע , יעדכן בקרוב
יצא טעים בטירוף , רק מי שרוצה קראנו שיוותר על החמאה בסוף