אלה עוגיות גאורגיות מגולגלות קוקוס ואגוזי מלך
הן פשוט מאוד מאוד טעימות
ואת המתכון המשפחתי משתפת אירה אליקישוילי
המרכיבים-
400 גרם מרגרינה או חמאה
2 סוכר וניל
2 חלמונים
½1 כוסות מיץ תפוזים
2 אבקת אפיה
6 כוסות קמח
מילוי- 200 גרם קוקוס
½1 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
2 חלבונים
½1 כוסות אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה-
בקערת מיקסר שמים חמאה או מרגרינה, סוכר וניל מיץ תפוזים וחלמונים ומערבלים היטב מוסיפים קמח ואבקת אפיה ולשים היטב עד שהבצק נטמע מחלקים ל 2 חלקים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה ויותר.
המילוי: מערבבים את המילוי היטב כך שהחלבון עוטף את כל הקוקוס.
מוציאים את הבצק מהמקרר מחלקים ל- 4
מרדדים כל חלק למלבן גדול.
מפזרים רבע מהמילוי בידים(לא למרוח) באופן שווה לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות. אפשר למשולשים או רצועות כמו המגולגלות.
אופים ב 180 מעלות עד להזהבה קלה. בערך 20 דקות.
שבת שלום מבורך