סוף סוף הגעתי למתכון מנצח!!!
עוגות שמרים בטעם של פעם!!!
מאת – Avi V Orel Gan
לחמם מראש תנור ל170 מעלות
המתכון מדדתי בכוס חד”פ קר
המרכיבים –
למילוי – שוקולד למריחה השחר נוטלה מה שבא לכם
להברשה – ביצה
חופן שומשום
לבצק:
קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
ביצה+2 חלמונים
כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה –
להכניס לקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המלח והשמן.
לאחר 2 דק לישה נוסיף את המלח, ולאט לאט נשפוך את השמן לקערה תוך כדי לישה ונלוש סה”כ כ-8 דק’ עד לקבלת בצק רך נעים ומעט דביק.
לאחר סיום הלישה נוציא את הבצק מהמיקסר לקערה מעט משומנת ונתפיח כשעה.
לאחר מכן נחלק ל8 כדורים, ונתפיח אותם שוב כחצי שעה.
את הכדורים נרדד למלבן ונמרח על הכדורים שוקולד למריחה או מה שאוהבים.
לגלגל לרולדה ומכל 2 רולדות ניצור צמה, יוצאות 4 רולדות יפות.
נניח בתוך תבניות אינגליש קייק ונתפיח עוד כחצי שעה בתבנית.
לפני האפייה למרוח בעדינות שכבה דקה של ביצה עם מעט מים ולפזר מהשומשום, לאפות כ 25 דק’ עד הזהבה.
לא חובה, אך מומולץ להכין סירופ סוכר מראש (להרתיח חצי כוס סוכר+חצי כוס מים)
ולשפוף כאשר העוגות חמות, ככה נשארות רכות ועסיסיות כמה ימים , בהצלחה !!!
תגובה אחת על “סוף סוף הגעתי למתכון מנצח בטעם של פעם !!!”
אפשר להקפיא חצי מכמות הבצק?