קטגוריות
טבעוני עוגיות

עוגיות טחינה של סבתא מפעם – אלה שנמסות בפה

 

Ronit Shternberg
עוגיות טחינה של סבתא פיפי- עוגיות טעימות, מתכון לכל החיים.
תמיד מכינה
מאת – Ronit Shternberg
המרכיבים-
200 גר׳ חמאה רכה/מחמאה או תחליף אחר
100 גר אבקת סוכר
350 גר׳ קמח תופח מנופה
(אם הקמח רגיל מנופה + שקית אבקת אפיה)
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה-
לערבב בוו לישה את כל המצרכים לשחרר מהצדדים עד שמתאחד לבצק.
ליצור עיגולים קטנים למעוך קלות ולהניח על ניר אפייה ברווח קטן יחסית.
 6 שורות על 9 טורים(העוגיות תופחות באפייה ומקבלות צורה אחידה בשל המרווח הקבוע ביניהן).
לאפות בחום 160-170 עד שהעוגיות מזהיבות קלות. כ-20 דקות תלוי בתנור.
לפזר אבקת סוכר רק אחרי שהתקררו לגמרי.
להפריד את העוגיות מהנייר רק לאחר שהתקררו לגמרי. בזהירות הן פריכות.

12 תגובות על “עוגיות טחינה של סבתא מפעם – אלה שנמסות בפה”

לא – ככה העוגיות האלה מתנהגות ובגלל זה הן כאלה טעימות .צריך לקרר ממש טוב לפני שנוגעים בהם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *