עוגיות טחינה של סבתא פיפי- עוגיות טעימות, מתכון לכל החיים.
תמיד מכינה
מאת – Ronit Shternberg
המרכיבים-
200 גר׳ חמאה רכה/מחמאה או תחליף אחר
100 גר אבקת סוכר
350 גר׳ קמח תופח מנופה
(אם הקמח רגיל מנופה + שקית אבקת אפיה)
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה-
לערבב בוו לישה את כל המצרכים לשחרר מהצדדים עד שמתאחד לבצק.
ליצור עיגולים קטנים למעוך קלות ולהניח על ניר אפייה ברווח קטן יחסית.
6 שורות על 9 טורים(העוגיות תופחות באפייה ומקבלות צורה אחידה בשל המרווח הקבוע ביניהן).
לאפות בחום 160-170 עד שהעוגיות מזהיבות קלות. כ-20 דקות תלוי בתנור.
לפזר אבקת סוכר רק אחרי שהתקררו לגמרי.
להפריד את העוגיות מהנייר רק לאחר שהתקררו לגמרי. בזהירות הן פריכות.
12 תגובות על “עוגיות טחינה של סבתא מפעם – אלה שנמסות בפה”
מה אכתוב ומה אגיד, הכל טעים בטירוף. הכל קל להכנה ונוח.
תודה לכן אתן רק משתבחות
הכנתי אותם מאד קלות וטעימות את מתפוררות מאד אולי שמתי פחות קמח?
לא – ככה העוגיות האלה מתנהגות ובגלל זה הן כאלה טעימות .צריך לקרר ממש טוב לפני שנוגעים בהם
תודה על המתכון נשמע טוב אנסה שאלה בחום רגיל או בטורבו
לא משנה
עוגיות מאד מאד טעימות וקלות להכנה-תודה
בלי ביצים?
בלי
כמה זה 350 גרם? ממה כוסות בערך?
2 וחצי כוסות מדידה
אפשר להחליף לקמח תמי (ללא גלוטן) ?
בדרך כלל אפשרי