מתכון לגולאש הונגרי
הקלאסי והטעים
המרכיבים-
קילו צלי כתף מס’ 5 חתוך לקוביות או בשר לגולש
2 בצלים קצוצים דק
10 שיני שום פרוסות דק
פלפל אדום או ירוק גדול חתוך לרצועות – אפשר לערבב
2 גזרים חתוכים לפרוסות
5 תפוחי אדמה קוביות גדולות
קופסה עגבניות חתוכות דק
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה -הונגרית
חצי כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור
מעט קימל
תבלין פטרוזיליה יבש כפית
אופן הכנה –
לטגן את קוביות הבשר היטב משני הצדדים להוציא לצד
באותו הסיר לחמם שוב שמן ולטגן בצל, שום להוסיף גזר פלפל ותבלינים, רסק ועגבניות מרוסקות.
להוסיף מים לכיסוי ולבשל שעה וחצי .
אחר כך להוסיף לסיר את תפוחי האדמה ולהמשיך לבשל עוד שעה וחצי שעתיים עד שהבשר רך.
המלצה שלי –
לבשל את קוביות הבשר עם מים ומלח בסיר לחץ לשעה
לפני התחלת תהליך הבישול
זה מקצר את תהליך הבישול. (לשמור את מי הבישול ולהשתמש בבישול )