מתכון לבשר צלעות מספר 2 – שימו בתנור ותקבלו מעדן לחג
אפשר לעשות עם כל נתח אחר
מספר 5 או אסאדו
בדיוק באותה שיטה.
המרכיבים-
2 קילו בשר צלעות מספר 2 טרי
שמן זית
שיני שום
3 כפות חרדל גרגירים
פלפל שחור גרוס
צרור עלי תימין /רוזמרין
3 כפות דבש או סילאן
כף אבקת מרק בצל
ומעט מלח גס
אופן ההכנה –
נמרח את הבשר בשמן זית חרדל ודבש.
נוסיף תבלינים ושיני שום נשים בחריצים בתוך הבשר.
ממליצה לשים במקרר ככה עם הכל לכמה שעות לפני האפיה.
ניקח סיר או תבנית שמתאימה לתנור .
נשים את הבשר בתבנית . מעליו עלי טימין.
אפשר לפזר פלחי בצל סביב וגם תפוחי אדמה קטנים.
נאטום בנייר אפייה ובמכסה של הסיר.
אפייה 160 מעלות לשעתיים.
במידה ויבש תוסיפו נוזלים קצת מים.
אחרי שעתיים נערבב מרק בצל בכף מים ונוסיף לתבשיל.
נשקה את הבשר בנוזלים שהצטברו אפשר גם להפוך.
נמשיך לאפות עוד כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך והרוטב מצטמצם.
בתאבון
תגובה אחת על “מתכון לבשר צלעות מספר 2 – שימו בתנור ותקבלו מעדן לחג”
אחרי שמוסיפים את אבקת מרק בצל ממשיכים את הצלייה בלי כיסוי?