קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

קציצות בשר ברוטב מטריף

שחר מימון

שחר מימון – סיר שהכנתי לאחי החייל שיצא לחופשה קצרה

מאת – שחר מימון

 

המרכיבים

לקציצות:

חצי  קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

½ צרור פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)

2 שיני שום כתושות

ביצה

עגבנייה מגורדת

¼ כוס פירורי לחם

¼ כפית כמון

½ כפית ראס אל חנות או לפי הטעם

מעט משייה (לא חובה)

¼ כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

לרוטב:

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים עדיף

שמן

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות

5 שיני שום פרוסות

כף פפריקה מתוקה

½ כפית כורכום

½ כפית כמון

כפית שטוחה סוכר

פלפל שחור

מלח

קופסת רסק עגבניות (100 גרם)

2 פלפלים אדומים יבשים מתוקים\חריפים שטופים היטב

½ צרור של עלי כוסברה קצוצים

כ-2 כוסות מים

 

אופן ההכנה

להכין  סיר רחב ושטוח

תערובת קציצות לערבב הכל  יחד.

ליצור כדורים ולטגן משני צדדים.

 

בסיר רחב ושטוח לחמם את השמן על אש בינונית.

להוסיף את השום הפרוס והפלפלים האדומים ולטגן כ3-4 דקות (זהירות לא לשרוף את השום), להוסיף את התבלינים, פפריקה, כורכום, כמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, לערבב ולטגן כחצי דקה. בינתיים לסנן את החומוס מהנוזלים.

להוסיף את הרסק, לערבב, להוסיף את גרגירי החומוס, הפלפלים היבשים והמים. להביא לרתיחה.

להוסיף את הקציצות, לערבב מעט, להנמיך את האש, לכסות ולבשל כשעה .

5 דקות לפני סיום הבישול, לפזר מעל הקציצות את הכוסברה הקצוצה.

אופציה– אפשר להוסיף לתבשיל גם פלפל חריף שלם או חתוך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *