מרק עדשים מעלף
טעים ברמות
מאת – דליה בן חמו
המרכיבים-
1 בצל קצוץ
2 גזרים קלופים חתוכים קוביות
קישוא חתוך גס
2 תפוחי אדמה חתוך קוביות
כמה עלי סלרי קצוץ דק
כוס עדשים שטופים היטב ונקיים
לתבל לפי הטעם
מלח,
כורכום
ופלפל לבן/שחור
כמון
אופן ההכנה –
לטגן בצל להוסיף סלרי קצוץ, להוסיף ירקות ותבלינים.
להוסיף מים ועדשים.
אפשר לבשל בסיר לחץ זה מקצר את הזמן ל-20 דקות.
או בסיר רגיל כשעה.
לאחר שהמרק מצטנן אפשרות – לשלוף חלק מהירקות והעדשים ולטחון בבלנדר ולהחזיר לסיר.
מערבבים ומוסיפים כוסברה קצוצה או שמיר או פטרוזיליה.
זה טעים ברמות אחרות…!