עוגה בחושה עם תפוחים ושמנת
מאת – מלי מיכאל
המרכיבים –
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית עגולה קוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק
לתפוחים:
4 תפוחי עץ קלופים
כף סוכר וסוכר וניל
קוביית חמאה
לעוגה:
5 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 גרם חמאה מומסת
גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה –
תחילה, לחתוך את התפוחים לפלחים ולהקפיץ עם שאר המרכיבים כ5 דק במחבת, ולצנן מעט.
לעוגה,
במיקסר להקציף 5 ביצים שלמות,
להוסיף את הסוכר והחמאה המומסת וגם את
גביע השמנת החמוצה.
לבסוף את הקמח לאט לאט על מהירות נמוכה.
לשפוך בתבנית חצי מהכמות
להניח מעל חצי מכמות התפוחים,
ואז שוב מהבלילה ומעל את התפוחים שנותרו.
אפייה בחום של 170 מעלות כשעה.
בהצלחה !!