עוגת שיש בחושה
מאת – אהובה אדרי
המרכיבים –
(כוס חד פעמי קר)
5 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 אבקת וניל
2 כפות קקאו
2 כפות שוקולית
אופן ההכנה –
במיקסר להקציף את הביצים (שלמות) עם הסוכר וסוכר וניל כ-8 דקות על מהירות גבוהה.
לאחר מכן, להנמיך קצת את המיקסר ולהוסיף את מיץ התפוזים והשמן, להנמיך את המיקסר להכי נמוך ולהוסיף קמח ואבקת אפייה.
לשמן מעט תבנית מלבנית, למזוג 3/4 מהתערובת לתבנית ולהוסיף ל1/4 הנותר את הקקאו והשוקולית.
למזוג לתבנית, לקשקש מעט עם מזלג ולאפות בחום של 170 מעלות כשעה.