תבשיל חומוס מרוקאי ברוטב חריף
עם מלא כוסברה
מאת – חנה ובן שאול
המרכיבים –
חצי קילו גרגירי חומוס
סודה לשתייה
ראש שלם
פלפל אדום חריף
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית כורכום
כפית כמון
מלח לפי טעם
חציח כוס שמן
המון כוסברה
אופן ההכנה –
משרים חצי ק”ג גרגירי חומוס עם כפית אבקת סודה לשתייה לילה שלם (לא חייב סודה לשתייה למי שאין, פשוט כך זה מתרכך מהר יותר)
יום למחרת, מרתיחים סיר כ20 דקות או עד שהחומוס מתקלף, שוטפים מתחת לברז ומסירים את הקליפה.
מוסיפים לתוך הסיר חתיכות שום קצוצות דק (קצצתי ראש שלם של שום) את הגרגירי חומוס ומתבלים.
שמים את השמן, מכסים את החומוס במים (בערך כוס וחצי/ 2 כוסות של מים) ומפזרים כוסברה.
מבשלים על להבה נמוכה מאוד! כשעתיים עד שהחומוס מתרכך והרוטב מסמיך.
בהצלחה !!