קטגוריות
Uncategorized חגים

פשטידת אטריות ובשר שגורפת מחמאות

קרן גור רב-אור

פשטידת בשר שהיא פינוק

מאת – קרן גור רב-אור

המרכיבים – 

חבילה של איטריות ביצים בגודל בינוני

3 ביצים

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה מעושנת

מעט צ’ילי גרוס

לבשר הטחון:

חצי קילו בשר טחון

בצל שלם קצוץ לא דק וללא עבה

3-4 שיני שום

שקדים מולבנים גפרורים

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה – 

מבשלים את האיטריות בערך 7 דקות, מוציאים ומסננים.

לאחר שהן מתקררות מעט, להוסיף את הביצים והתבלינים.

לתערובת הבשר, מטגנים את הבצל ולאחר מכן מוסיפים את השום והשקדים.

מוסיפים את הבשר, מתבלים וממשיכים עד שהבשר מבושל לגמרי.

לוקחים מחבת נון סטיק וגם שמים מעט שמן.

כשהמחבת חמה ממש שמים שכבה של חצי מהאיטריות מעליה את כל הבשר ועל הכל את שאר האיטריות.

נותנים לזה כמה דקות טובות על האש הגבוה, מנמיכים ומכסים. אחרי עוד 5 דקות פותחים ואני ממליצה להעביר סכין בין הפשטידה למחבת.

הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת. מגבירים את האש, מטגנים עוד 5 דקות.

מנמיכים, מכסים ונותנים עוד 5,6 דקות.

זהו, זה נראה ארוך אבל תוך חצי שעה יש פשטידה.

בהצלחה !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *