קטגוריות
Uncategorized חגים טבעוני

צ’יק צ’ק ויש לכם סלט חצילים משגע

 

אריאלה גולדמן

סלט חצילים אפוי בתנור

מאת – אריאלה גולדמן

המרכיבים – 

1 חציל

1 גמבה

1 פלפל ירוק חריף

4 עגבניות גדולות ועסיסיות

בצל פרוס לטבעות

6 שיני שום

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף

כף גדושה פפריקה

100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)

3/4 כוס מים

1/4 כוס שמן

2 כפות חומץ

אופן ההכנה – 

שמים בתבנית את החציל חתוך לקוביות קטנות.
מוסיפים לתבנית את הגמבה (פלפל אדום) חתוכה לקוביות והפלפל החריף פרוס לעיגולים.
מוסיפים את העגבניות גם הן חתוכות לקוביות קטנות,
מעל את הבצל הפרוס ושיני השום.
בשלב הזה מתבלים את הכל.

אני מתבלת גם בקמצוץ תבלין מלח לימון, אוהבת את החמיצות (לא חובה , לבחירתכם)
שמים את רסק העגבניות, מוזגים את המים השמן והחומץ,
מרטיבים נייר אפייה, סוחטים אותו ומכסים את התבנית.
אופים בחום בינוני (170 מעלות) עד שהכל זהוב ורך עד שעה בערך.

מסירים הכיסוי ומזהיבים 15 דק’.

כמה כיף שאפשר “לזרוק” הכל לתבנית ויש לכם סלט חם משגע לשבת או לחג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *