גם בפסח ליישר עם הכפית, עוגת “ביסקוויטים”
גרסת פסח
מאת – Ba Su
המרכיבים –
לפני שמתחילים,הצטיידו בתבנית , וקערה שתכיל את המצות בשלמותן.
תבנית או כל כלי אחר שישמשו לטבילת המצות ,ללא צורך להפוך את המצות.
טבילה אחת וזהו, על מנת שלא ישברו המצות.
חיתוך העוגה יום למחרת לאחר שהנחנו במקרר.
8 מצות
לקרם הפודינג וניל:
2 כוסות חלב
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה
2 כפות גדושות גבינה לבנה
כוס סוכר
נוזל טבילת המצות:
כף אבקת נס קפה
2 כפות מים חמים
כוס חלב
גנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
200 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה –
את החלב , הפודינג, השמנת , והסוכר להקציף היטב עד למרקם רך ונוח למריחה, לא למרקם עבה!
להניח במקרר כעשר דקות.
לערבב את מרכיבי נוזל טבילת המצות.
להכנת הגנאש נרתיח את השמנת.
ולהוסיף את השוקולד ולערבב עד המסה
ולמרקם חלק.
לטבול מצה בשלמותה , בעדינות, ולהניח בתבנית.
מעל למרוח מקרם הוניל,לטבול מצה שניה, ולמרוח קרם מעל.
וככה להמשיך עם יתר המצות טבילה, מריחה,
עד למצה הסופית שמעל ונמרח מהקרם הוניל.
ומעל נמרח את הגנאש שוקולד.
בסיום להניח במקרר להתיצבות למספר שעות או כל הלילה.
בהצלחה!!!