מתכון קובה תפוחי אדמה כשרה לפסח
הרובה הכי טעימה של פסח
בסטיל,פטטה,בנטאש
מאת – לילי ואיציק שבו
המרכיבים –
6 תפוחי אדמה לבנים מבושלים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למלית הבשר:
2 בצלים קצוצים
חצי קילו בשר טחון
מעט פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט כורכום
או בהרט
אופן ההכנה –
למעוך לפירה את תפוחי האדמה ולהוסיף את קמח תפוחי האדמה והתבלינים.
לבשר,
במחבת מטגנים את הבצלים ומוסיפים את הבשר טחון.
מפוררים היטב במזלג ומוסיפים את התבלינים.
לאחר שזה מוכן מעבירים למסננת שכל הנוזלים יצאו ומקררים .
מחממים שמן עמוק במחבת.
לוקחים בידיים רטובות כדור מפירה תפוח האדמה ופותחים אותו בכף היד.
ממלאים במילוי הבשר וסוגרים היטב, טובלים בביצה ומטגנים משני הצדדים עד לצבע זהוב.
בתאבון חג שמח!!!