חלות טובות הן שילוב של כמות נוזלים, זמן הלישה התפחה מספקת וקליעה נכונה.
אם תקפידו על אלה, יצאו לכם חלות מדהימות, רכות ואווריריות!
מאת – ליטל אשואל
המרכיבים –
1 קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3-3.5 כוסות מים
1 כף מלח
אופן הכנת הבצק –
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים יבשים וסוכר, מערבבים קלות.
מוסיפים שמן ומים ומתחילים לישה על מהירות בינונית עד לאיחוד הבצק סביב הוו, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש חמש דקות מלאות.
טיפ: קמחים שונים סופחים כמות שונה של נוזלים,
אם עברו חמש דקות והבצק לא מרגיש רך ונעים זה הזמן לתקן ואפשר! הוסיפו חצי כוס מים והמשיכו ללוש עד שנטמעת בבצק. המטרה – בצק רך ונעים!
בצק שיצא קשה ולא תתקנו יתן חלה דחוסה ולא טעימה.
מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה להכפלת הנפח. מעצבים חלות /לחמניות, שימרו על קליעה לא הדוקה מידי, זה מה שיוצר פיצוצים בחלות! אם תקלעו עם אוויר יהיה להן לאן לתפוח.
טיפ: על החלות שעיצבתם והנחתם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה התיזו שפריץ קטן של ספריי שמן והניחו ניילון. התפיחו חצי שעה לא לקצר!
הכינו תערובת הברשה לחלות:
בקערית טורפים 1 חלמון + כף חלב/מים + קורט מלח, מברישים את החלות, מפזרים שומשום/קצח/פרג
אופים ב180 מעלות למשך 20-25 דקות.
אני אוהבת לאפות על טורבו.
טיפ אחרון,
כאשר החלות יוצאות מן התנור הניחו על רשת לצינון ומיד אטמו בשקית שתאפשר להן להישאר רכות לאורך זמן
בהצלחה , שבת שלום!