קטגוריות
חגים טבעוני סלטים

סלט חצילים מושלםםם בטירוף לשבת

ליטל אשואל
סלט חציל מטריף
מאת – ליטל אשואל
המרכיבים – 
2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
5-6 שיני שום פרוסות
מיכל אחד עגבניות מרוסקות (240 מ”ל)
כף גדושה רסק מרוכז
כוס מים
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף תבלין שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ’ילי גרוס
1 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה – 
שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק’ להגרת נוזלים.
מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג.
בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק’.
מוסיפים את העגבניות הטריות ופרוסות השום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק, התבלינים והמים ומערבבים.
מוסיפים את החצילים ומערבבים.
מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
מקררים ומעבירים לכלי אטום ומאכסנים במקרר.
בתאבון!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *