מתכון לצלי כתף
מאת – אלינור כירי יוסף
המרכיבים –
נתח צלי כתף מספר 5
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
כפית כורכום
כף אבקת מרק פטריות
כף סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
את נתח הבשר בישלתי בסיר לחץ שעה.
לאחר שהתקרר במקרר פרסתי לחתיכות .
להכנת הרוטב, לטגן את הבצל עד הזהבה.
להוסיף את התבלינים ולערבב מעט.
לסדר את פרוסות הבקר בסיר ולהוסיף מים רותחים לכיסוי.
לאחר כמה דק’ בישול להוסיף את הסילאן ולבשל על אש נמוכה עוד כחצי שעה עד צמצום הנוזל לכדי רוטב וכאשר הבשר רך.
בתאבון, שבת שלום!!!