עוגה בחושה עם קרם גבינה לבנה
מאת – Judy Palti
המרכיבים –
כוס מידה של שתייה חמה
לעוגה הבחושה:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
שליש כוס מים חמים
1 שקית סוכר וניל
1 כף מיץ לימון
גרידה מלימון שלם
לקרם הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 1.5%
גביע שמנת חמוצה 9%
3-4 כפות חלב
2 כפות שטוחות פודינג וניל
1 ביצה
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה –
לחמם תנור ל-165 מעלות טורבו, לשמן תבנית בגודל 26, או מרובעת.
בקערה להקציף ביחד את הביצים, הסוכר וסוכר וניל, עד שמתקבלת
בלילה בהיר ותפוחה.
להוסיף את השמן באיטיות לבלילה תוך המשך
ההקצפה.
לנפות את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לבלילה לסירוגין
עם המים החמים.
להעביר את הבלילה המוכנה לתבנית המשומנת.
באותה קערה לשים את כל מרכיבי הקרם גבינה ולערבב לבלילה חלקה.
בעזרת שתי כפות לחלק את קרם הגבינה מעל תערובת העוגה שבתבנית.
לערבב עם קיסם עץ את קרם הגבינה בתערובת הבחושה, כמו בעוגת שיש.
לאפות כ- 30-40 דקות, עד הזהבה קלה.
הגבינה יכולה עדיין להיות מעט רוטטת אולם היא מתגבשת לאחר
שמתקררת.
מומלץ לזרות עליה אבקת סוכר, בהצלחה!!