עוגיות מגולגלות תמרים
הכי פריכות שיש
המתכון של אופירה
טיפים –
כל המרכיבים צריכים להיות בטמפרטורת החדר .
לא ללוש הרבה את הבצק ,איך שהחומרים מתאחדים לעצור את הלישה.
לפתוח על נייר אפייה מקומח
המרכיבים-
קילו קמח
כוס מיץ תפוזים או מים
300 גר מחמאה או חמאה
2 סוכר וניל
2 א. אפייה
כוס שמן
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר- אפשר רבע כוס
קורט מלח
אופן הכנה –
לשים קמח ומחמאה במיקסר או במעבד עם סוכר ולעבד לפירורים.
להוסיף את שאר המרכיבים.
ללוש עד שהבצק מתאחד.
לתת מנוחה קצרה .אם מכינים עם חמאה לתת לבצק לפחות שעה בקירור.
לחלק ל 6 חלקים.
לרדד כל חלק על נייר מקומח
מלבן למרוח ממרח תמרים או שוקולד .
אפשר בתוספת אגוזים וקינמון.
לגלגל לגליל.
לחתוך לפרוסות.
אפייה 180 מעלות עד הזהבה