קטגוריות
צמחוני

מתכון מנצח לפתיתים מושלמים! כי מייי לא חולמת על פתיתים אחד אחד!

עינת חנניה
מתכון מנצח לפתיתים מושלמים! כי מייי לא חולמת על פתיתים אחד אחד!
מאת – עינת חנניה
המרכיבים – 
חבילת פתיתים איזו שרוצים 
חצי כף מלח
בצל קצוץ דק
4 כפות שמן
חצי כף פלפל שחור
כף מרק עוף
אופן ההכנה – 
תחילה מרתחים ליטר מים בסיר, עם כף שמן וחצי כף מלח.
כשהמים רותחים מוסיפים את הפתיתים ומערבבים טוב,
נותנים לפתיתים לבעבע בערך רבע שעה.
מוצאים ומסננים במסננת (ממש כמו ספגטי)
פותחים ברז מים קרים ושוטפים את הפתיתים תחת הברז (כל העמילן שמדביק את הפתיתים יוצא) ומפסיקים את זרם המים.
בנתיים בסיר אחר חותכים את הבצל לפרוסות או קצוץ דק.
שמים בסיר עם 4 כפות השמן (קנולה) ומטגנים את הבצל עד להזהבה .
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים טוב טוב, וממשכים לערבב טוב טוב שהתבלינים יתפזרו בפתיתים.
מנמכים את האש לעוד 2 דקות מערבבים ומוצאים מהגז.
זהוווווו יש לכן פתיתים אחד אחד בתאבון שתפו איך יצא 😊
תהנו !!!
לגבי מלח לבדוק טעמים ולהוסיף לפני שמכבים
למי שלא רוצה להכין עם בצל מוותרים על הבצל מחממים מעט את השמן ואותו התהליך כמו למעלה.
בקטנה על פתיתים –
פתיתים הומצאו בישראל בתקופת הצנע, כאשר היה מחסור באורז.

פתיתים הם גרגירים קטנים העשויים מקמח חיטה,

שעברו תהליך של אפייה.

הם נחשבים למאכל ישראלי ייחודי, אך דומים גם למאכלים אחרים בעולם כמו “אורזו” איטלקי ו”קוסקוס” מזרח תיכוני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *