קטגוריות
טבעוני סלטים צמחוני

5 דק’ עבודה ויש לכם פרוסות חציל אפוי מהממות🍆

צביה אורן
5 דק’ עבודה ויש לכם פרוסות חציל מהממות לשולחן🍆
מאת – צביה אורן
המרכיבים – 
2-3 חצילים
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית סחוג חריף
אחרי האפייה:
3-4 כפות מיץ לימון
2-3 שיני שום פרוסים
עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה – 
פורסים את החצילים.
מערבבים בצלוחית את השמן זית, עם המלח הפפריקה והסחוג.
לערבב היטב.
מברישים כל פרוסה משני הצדדים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה .
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד להשחמה ורכות.
לאחר קירור,
מעבירים לקערה, מזלפים מיץ לימון,
שמים שיני שום פרוסות ומניחים על פרוסות החציל.
לבסוף מקשטים בכמה עלי פטרוזיליה.
טעים זה עתה יצאו מהתנור!
בתאבון!!!
בקטנה על חציל –

חציל הוא ירק ממשפחת הסולניים, שמקורו בהודו ובסרי לנקה.

הוא בעל צורה מוארכת וגלילית, וקליפתו בצבע סגול כהה, לבן או שחור.

בתוך החציל יש זרעים רבים ובשר רך ולבן.

חצילים הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, אשלגן ומנגן.

הם דלים בקלוריות ובשומן, וניתן להכין מהם מגוון מנות טעימות.

שימושים נפוצים:

מטוגן

אפוי

בסלט

כממרח

טיפים חשובים לבחירת חצילים:

בחרו חצילים מוצקים וקשים.

הימנעו מחצילים עם כתמים או חורים.

קליפה מבריקה היא סימן לחציל טרי.

חצילים קטנים יותר נוטים להיות פחות מרים מחצילים גדולים יותר.

אחסנו חצילים בטמפרטורת החדר עד שבוע.

ניתן לעטוף חצילים בנייר עיתון כדי לעזור להם להישאר טריים יותר.

לא מומלץ לאחסן חצילים במקרר, מכיוון שהקור עלול לפגוע בטעמם ובמרקמם.

לחצו כאן לעוד מתכונים עם חצילים – 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *