דג טונה מרוקאי טעים להפליא לשבת המלכה
מאת – בתאל פרץ
המרכיבים –
דג טונה פרוס טרי מהדייג
2 גמבות חתכוכות לרצועות
פלפל חריף ירוק
ראש שום
אפשר להוסיף רצועות גזר/פרוסות תפוא/חומוס גרגירים/פולים
כף וחצי פפריקה בשמן מרוקאי
כף כורכום
חצי כף מלח
חצי כף כמון
צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
ללכת לחנות דגים ,
לבקש דג טונה פרוס דק דק דק.
שלב שני הכי חשוב!
למלא סיר שטוח במים, ולשלוק את הדג.
לא הרבה , מספיק שיכסה את הדג 6-7 דק’.
להוציא ולגרד את השכבה שנוצרה מעל הדג!!!!
בסיר שטוח ונקי נשים את רצועות הגמבה ,
את הפלפל החריף, השום ושאר הירקות אם רוצים.
להוסיף שמן ולטגן קלות.
לתבל ולמלא מים כגובה הדגים ולהוסיף את הדגים.
לקצוץ כוסברה , ולפזר בנדיבותתתת מעל הדגים.
בישול על אש נמוכה כארבעים דק׳
ולבריאות,
שבת שלום