קטגוריות
Uncategorized

אריסה מרוקאית חריפה וחלומית שמתאימה למגוון מאכלים

ננה אלקריף

 

אריסה מרוקאית חריפה וחלומית שמתאימה למגוון מאכלים

מאת – ננה אלקריף

המרכיבים – 

500 גרם פלפל צ’ילי חריף יבש

3 ראשי שום קלופות

2 כפות סוכר

2 כפות חומץ

חצי כף כמון

כף פפריקה מתוקה

חצי כף מלח

כוס וחצי שמן

אופן ההכנה – 

שמתי בקערה את הפלפל צ’ילי החריף ושפחתי מעל מים רותחים וישר צריך לברוח מהמטבח 🤣 לשעה .

לאחר מכן לסנן ולשטוף טוב כמה פעמים ושמים לחצי שעה במסננת.

בזמן הזה לקלף את ראשי השום.

טוחנים הכל על רשת בינונית במטחנת בשר (פלפלים ושום) .

לאחר הטחינה לשים הכל בקערה ולתבל .

לערבב טוב עם היד (לא לשכוח לשים כל הזמן כפפות) ולטעום טעמים אם חסר מלח להוסיף.

להעביר אחר כך לקופסא או צנצנת ,לסגור ולמקרר,נשמר המון זמן במקרר.

תכינו , זה קל ומאוד טעים!

אם רוצים פחות חריף אז לקנות פלפל מתוק יבש ולערבב ..

אריסה מרוקאית היא תוספת נהדרת למגוון מנות, כמו טאג’ין עוף, קוסקוס, מרקים, דגים, ואפילו סנדוויצ’ים.

ניתן להשתמש באריסה גם כבסיס למרינדות או רטבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *