מתכון לסירניקי קל להכנה ומתאים לכל אירוע
מאת – Vilma Gofman Mikelinskaite
המרכיבים –
עבור 10 סירניקי:
500 גרם גבינת טובורג
4 חלמונים
8 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח – איזן את הטעם
2 כפיות וניל נוזלי
3 כפות קמח
אופן ההכנה –
לגרר את הגבינה עם כפית דרך מסננת, ואז הגבינה תיהיה רכה יותר וזה יהיה יותר נוח להכין את הסירניקי.
להקציף בנפרד את החלמונים, הסוכר, המלח והוניל.
לאחר מכן מוסיפים את הגבינה ובסוף את הקמח.
לאחר שהמסה מוכנה ואחידה ללא גושים , מגלגלים את הכדורים.
כל כדור לטבול בקמח ולהדק.
כאשר הכדורים מוכנים שמים מחבת עם שמן ומטגנים את הסירניקי שלנו – על אש בינונית, עד להזהבה.
שמים על מגבת נייר כדי להסיר עודפי שומן ומגישים עם איזה רוטב שאוהבים.
בהצלחה!!!
בקטנה על סירניקי –
סירניקי הוא פנקייק גבינה רוסי, מאפה גבינה רך וטעים להפליא, קל להכנה ומתאים לכל אירוע.
ברוסיה, סירניקי הם מאכל פופולרי לארוחת בוקר או כחטיף.
נהוג להגיש אותם חמים עם אבקת סוכר, ריבה, שמנת חמוצה או פירות טריים.
הם מופיעים גם בתפריטים של מסעדות רבות, שם ניתן למצוא אותם במגוון וריאציות, כולל סירניקי עם פירות יבשים, אגוזים או שוקולד.
טיפים לסירניקי:
חשוב לערבב את הבלילה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ורכה. ערבוב יתר עלול לגרום לסירניקי להיות קשים ויבשים.
ניתן ליצור קציצות עגולות בעזרת שתי כפות או כף גלידה. ודאו שהן בגודל אחיד כדי שיתבשלו באופן שווה.
ניתן לטבול את הקציצות בקמח לפני הטיגון לקבלת מרקם פריך יותר.
ניתן לאפות את הסירניקי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות, או עד להזהבה.
ניתן להקפיא את הסירניקי המטוגנים או האפויים לאחר צינון. פשוט חממו אותם מחדש בתנור או במחבת לפני ההגשה.