בורגול, דגן מלא עשיר בטעם ובמרקם, הוא תוספת נהדרת לתזונה בריאה.
בורגול הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין, תחושת שובע לאורך זמן, הורדת רמות הכולסטרול ואיזון רמות הסוכר בדם.
צריכת סיבים תזונתיים מספקת עשויה גם להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, סוכרת מסוג 2 וסוגים מסוימים של סרטן.
בורגול מכיל כמות יפה של חלבון צמחי, החיוני לבניית ותחזוקת רקמות, שרירים ועצמות.
צריכת חלבון מספקת חשובה גם לתפקוד תקין של מערכת החיסון, ייצור אנרגיה ותחושת שובע.
בורגול מכיל מגוון רחב של מינרלים וויטמינים חיוניים,
ביניהם:
מגנזיום, ברזל, אבץ, ויטמין B6, חומצה פולית ועוד.
מינרלים וויטמינים אלו תורמים לתפקוד תקין של מערכות רבות בגוף, כמו מערכת העצבים, מערכת החיסון, מערכת הרבייה ועוד.
בורגול הוא דל שומן וקלוריות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים השומרים על משקלם או מנסים להפחית את צריכת הקלוריות.
בורגול הוא דגן גמיש מאוד, ניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות, כמו סלטים, מרקים, תבשילים, קציצות, ממולאים ועוד.
טעמו האגוזי המיוחד מוסיף עומק וטעם לכל מנה.