שבת בלי דג? לא יכול להיות, אל תוותרו על המסורת!🐟
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
6-8 פילה דג מושט
שמן זית
8 שיני שום לא מקולפות
2 ראשי שום שלמים
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
פלפל חריף שלם
3 פלפלים אדומים יבשים
כוס מים רותחים עם מעט אבקת מרק
כפית כורכורם
כף פפריקה מתוקה
חופן כוסברה קצוצה
מעט פלפל שחור גרוס
מעט זרעי כוסברה
אופן ההכנה –
נשרה את המושטים לחצי שעה עם מלח גס ולימון , נשטוף ונסנן.
נקח סיר רחב ושטוח לדגים ונטגן במעט שמן זית את כל השום.
נוסיף את הגמבה האדומה והפלפל חריף ,
נערבב ונבשל לכעשר דקות על אש נמוכה.
לאחר מכן נוסיף את כוס המים הרותחים עם אבקת מרק העוף.
נוסיף את הדגים והפלפלים היבשים ונבשל על אש נמוכה.
נקח קערה עם חצי כוס שמן זית ונוסיף את הפפריקה והכורכום, וחופן של הכוסברה ונערבב.
נשפוך על הדגים, ונפזר את הפלפל השחור הגרוס וזרעי הכוסברה.
נבשל על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים ובסיום נפזר שוב כוסברה לקישוט.
בתאבון!!!
בקטנה על דגים לשבת –
דגים הם בחירה פופולרית לארוחת השבת לשולחן הקידוש.
הם נחשבים לסימן מזל ושגשוג, וניתן להכין אותם במגוון דרכים.
בעת בחירת דג לשבת, חשוב לבחור דג טרי ואיכותי.
ניתן למצוא דגים טריים בשווקים, בחנויות מכולת ובחנויות דגים. חשוב גם לוודא שהדג נוקה ומנוקה כראוי.
ישנן דרכים רבות ושונות להכין דגים לשבת.
דרך פופולארית אחת היא בישול ברוטב אדום וחריף.
דרך פופולרית נוספת להכין דגים היא לצלות אותם,
ניתן לעשות זאת על גבי גריל או במחבת.
לא משנה איך תכינו אותו, דג הוא תוספת טעימה ומרשימה לכל ארוחת שבת.
שבת שלום!!!