קטגוריות
בשר

פלפל ממולא – קלאסיקה של המטבח הביתי

Racheli Aspir

פלפל ממולא – קלאסיקה של המטבח הביתי

פלפל ממולא הוא מאכל אהוב ומוכר במטבחים רבים בעולם, וזוכה לפופולריות רבה גם במטבח הישראלי. הוא משלב טעם עשיר ומגוון,

מאת – Racheli Aspir

המרכיבים –

ראשית, נרוקן 8 פלפלים אדומים

(חותכים את הפלפל מלמעלה מרוקנים את הגרעינים ושומרים את “המכסה”)

2 כוסות אורז בסמטי

חצי קילו בשר טחון

בצל אחד גדול קצוץ

שן שום כתושה

חופן פטרוזיליה כוסברה ושמיר קצוצים כל אחד

4 כפות רסק עגבניות

רבע כוס שמן

לתיבול:

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מעט מרק עוף

כפית בהרט

כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

לסיר הרוטב:

פרוסות תפו”א אדמה בתחתית

ליטר מים רותחים

2 כפות רסק עגבניות

תבלינים:

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כפית מרק עוף

אופן ההכנה – 

למלית:
שוטפים את האורז במסננת טוב טוב ומניחים שירדו המים בצד.
בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון.
על הבשר מוסיפים את שאר המרכיבים והתיבול.
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את הפלפלים בתערובת,
לא לדחוס יותר מידי כי האורז מתנפח וגם הבשר.
לוקחים סיר ושמים בתחתית פרוסות של תפוחי האדמה ועליהם מניחים את הפלפלים כשאר הם סגורים עם ה”מכסה”.
לרוטב:
אפשר באותה קערה שהייתה המלית,
שמים את המים הרותחים ועל זה את הרסק עגבניות והתבלינים, מערבבים ושופכים על הפלפלים.
לבסוף,
מעלים את הסיר על האש הגבוהה ולאחר שמגיע לרתיחה מורידים לאש נמוכה ומכסים.
נותנים לסיר להתבשל בין שעה לשעה וחצי עד שהתערובת מבפנים מוכנה.
אם הרוטב מתחיל להתאדות אפשר להוסיף עוד מעט מים.
בתאבון!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *