מתכון לסברינה/ מיכאל כלפה
אפשר גם בתבנית 24 . אבל אני ממליץ על תבניות שקעים
המרכיבים-
550 גרם קמח.
40 גרם סוכר
4 ביצים
300 מ”ל מים
2 כפות רום או ברנדי או כל ליקר שאתם אוהבים . אפשר גם תמצית ווניל
200 גרם חמאה מומסת
35 גרם שימרית
חצי כפית מלח
מרכיבים לסירופ:
2 כiסות מים
½1 כiסות סוכר
2 כפיות תמצית רום
אופן ההכנה –
מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לרתיחה, למעבירים לאש נמוכה לצמצום.
1. מכנסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
2. את קערת המיקסר מכסים ונותנים לה לתפוח עד שהיא מכפילה את עצמה.
3. מעברים את הבלילה לשק זילוף עם צנטר רגיל ולא משונן . ומזלפים לתבנית שבחרתם ( חשוב לשמן אותה לפני)
עד 1/2 מגובה הדפנות,.
4. נותנים לבלילה בתבנית שוב פעם לתפוח כשהיא מכוסת .
5. מחממים תנור ל- 190 מעלות מאופים כ- 25 דקות או עד שהסברינה זהובה .
6. בודקים שהסברינות יבשות ומעט קשות למגע , רק אז מוצאים מהתנור מצננים ומשחררים מהתבנית.
7. מכנסים את הסברינה לתוך הסיר עם הסירופ כשהסירופ חם אבל לא מבעבע.
8. את הסברינה מכנסים הפוכה כשהצד השחום שלה בתוך הסירופ . מכנסים ל – 20 שניות
מוצאים ומצננים על רשת.
9 מקשטים בקרם עם דובדבן או תות או כל פרי טרי ויפה אחר
עוגת סברינה –
היא קלאסיקה צרפתית מפורסמת,
עוגת שמרים רכה וספוגית, ספוגה בסירופ מתוק ורווי רום, ומעוטרת בקצפת.
הטעם העשיר והמרקם הנימוח הופכים אותה לקינוח מושלם
8 תגובות על “סברינה אמיתית מתכון של קונדיטוריה”
מה אפשר במקום חמאה שיהיה פרווה
תחליפי חמאה
Hi what is שימרית I’m from Australia can you please help me find this product
Thank you ❤️🧿🇦🇺🇮🇱🇦🇺🧿❤️
yeast
לא הבנתי מה זה שימרית הכוונה זה לשמרים
כן
היי אפשר לעשות את הסברינה כעוגה ולא אישית .
באיזה תבנית את ממליצה
תודה ושבת שלום!
כן תבנית 26 עגולה