קטגוריות
Uncategorized

סברינה אמיתית מתכון של קונדיטוריה

 

כרמלה פרדו
מתכון לסברינה/ מיכאל כלפה
אפשר גם בתבנית 24 . אבל אני ממליץ על תבניות שקעים
המרכיבים-
550 גרם קמח.
40 גרם סוכר
4 ביצים
300 מ”ל מים
2 כפות רום או ברנדי או כל ליקר שאתם אוהבים . אפשר גם תמצית ווניל
200 גרם חמאה מומסת
35 גרם שימרית
חצי כפית מלח
מרכיבים לסירופ:
2 כiסות מים
½1 כiסות סוכר
2 כפיות תמצית רום
אופן ההכנה –
מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לרתיחה, למעבירים לאש נמוכה לצמצום.
1. מכנסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
2. את קערת המיקסר מכסים ונותנים לה לתפוח עד שהיא מכפילה את עצמה.
3. מעברים את הבלילה לשק זילוף עם צנטר רגיל ולא משונן . ומזלפים לתבנית שבחרתם ( חשוב לשמן אותה לפני)
עד 1/2 מגובה הדפנות,.
4. נותנים לבלילה בתבנית שוב פעם לתפוח כשהיא מכוסת .
5. מחממים תנור ל- 190 מעלות מאופים כ- 25 דקות או עד שהסברינה זהובה .
6. בודקים שהסברינות יבשות ומעט קשות למגע , רק אז מוצאים מהתנור מצננים ומשחררים מהתבנית.
7. מכנסים את הסברינה לתוך הסיר עם הסירופ כשהסירופ חם אבל לא מבעבע.
8. את הסברינה מכנסים הפוכה כשהצד השחום שלה בתוך הסירופ . מכנסים ל – 20 שניות
מוצאים ומצננים על רשת.
9 מקשטים בקרם עם דובדבן או תות או כל פרי טרי ויפה אחר
עוגת סברינה –
היא קלאסיקה צרפתית מפורסמת,
עוגת שמרים רכה וספוגית, ספוגה בסירופ מתוק ורווי רום, ומעוטרת בקצפת.
הטעם העשיר והמרקם הנימוח הופכים אותה לקינוח מושלם

8 תגובות על “סברינה אמיתית מתכון של קונדיטוריה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *