סיר מרק וקוסקוס מרוקאי שלב אחר שלב – מתכון מפורט לכל שלב
מאת – Hofit Nahum
המרכיבים לקוסקוס –
1 קילו סולת
1 כוס מים
4\3 כוס שמן
2 כפות מלח
1 כף כורכום
1 כוס קמח
אופן ההכנה –
ראשית,
שופכים לקערה רחבה את הסולת עם הקמח ומערבבים היטב.
לאחר מכן מוסיפים את המלח ותוך כדי מוסיפים את הכוס מים. מערבבים היטב עד שנוצרים גושים, חלקם יהיו קטנים וחלקם גדולים יותר.
בהמשך מעבירים את הסולת לנפה (נפה שמיועדת לקוסקוס) ומתחילים להעביר את כל הסולת דרך המסננת לקערה
כל הזמן מעבירים עד שלא נותר כלום במסננת ולא נשארים גושים גדולים של סולת.
שופכים על הסולת את הכורכום כדי שיתקבל הגוון הצהוב ולאחר מכן שופכים את השמן ומערבבים היטב.
אחרי שהכל מעורבב היטב מעבירים את הסולת לכלי אידוי
(סיר של קוסקוס) ומעלים על הגז לשעה.
אחרי שעה מורידים את הסולת מהסיר ושופכים 4 כוסות מים ופותחים את הסולת בעזרת כף מחוררת כדי שלא יווצרו גושים. נותנים לזה לנוח רבע שעה ולאחר מכן מחזירים את הסולת לסיר אידוי לעוד חצי שעה בישול.
כעבור חצי שעה מורידים מהגז ושופכים עוד 2 כוסות מים ושוב פותחים עם הכף המחוררת ואז מניחים לזה להתקרר.
המרכיבים למרק –
נתח בשר – אני השתמשתי בצאוור עם עצם
דלעת גדולה חתוכה גס
2 קישואים חתוכים גס
גזר חתוך גס
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2-3 גבעולי סלרי/כרפס קצוץ
חומוס שהושרה לילה שלם במים
כף וחצי כורכום
2 כפות א.מרק עוף
כף פפריקה חריפה\מתוקה איזו שאוהבים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
מחממים שמן בסיר גדול ועמוק ומטגנים את הבשר עם הכרפס במשך 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים והחומוס ולאחר מכן מוסיפים מים עד לגובה חצי סיר.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי שעתיים עד שהבשר כמעט ומבושל (לבדוק אחרי שעה וחצי את הבשר) כל הזמן לבדוק שיש מספיק מים בסיר.
לאחר שעתיים להוסיף את כל הירקות ולתת להם חצי שעה בישול לסיום לטעום ולבדוק ואם חסר לתקן תיבול.
בהצלחה!!!