איך מכינים אסאדו מושלם לחג?
מאת – Yael Oriyaev
המרכיבים –
נתח אסאדו אמריקאי/ישראלי מובחר עם העצם
למרינדה:
כף מייפל טהור/אורגני
כף טריאקי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
ראש שום מפורק עם הקליפה
עלי רוזמרין
עלי טימין
לאחר מכן:
חבילת פטריות שמפניון
3-4 תפוחי אדמה חתוכים גס
אופן ההכנה –
בקערה נשים את כל מרכיבי המרינדה ונערבב היטב.
נמשיך בלעטוף את הנתח מכל צדדיו במרינדה ,
ולאחר מכן לסגור עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף טוב טוב.
להכניס לתנור לשעה , 200 מעלות (לא טורבו)
לאחר מכן ,
בשלב הזה ניתן להוציא את נייר הכסף ולהוסיף את הפטריות ותפוחי האדמה ולהחזיר לתנור עטוף מחדש לעוד שעתיים ב160 מעלות.
לאחר שעתיים לפתוח, לבדוק שהבשר מוכן ולהעביר את התנור למצב גריל, ולתת צלייה חזקה לעוד 10 דק’ לקבלת השחמה קלה.
בתאבון!!!
בקטנה על אסאדו –
למה אסאדו כל כך אהוב?
הבישול האיטי והשומן הטבעי של הבשר מעניקים לו טעם עמוק ועשיר.
הכנת אסאדו היא חוויה חושנית, שכוללת ריחות של בשר צלוי, עשן וטימין.
אסאדו הוא הזדמנות להתכנס עם חברים ובני משפחה, לשתף פעולה ולהנות מארוחה משותפת.
תגובה אחת על “איך מכינים אסאדו מושלם לחג?”
אתמול הכנתי את הממתק עם האגוזים קוקוס וכו מעדן פשוט מעדן הוצאתי מהמקרר חתכתי לקוביות נשבעת לך שתוך 10 דקות לא נשאר כלום.