זו השיטה להפרדת עלי כרוב בקלות לממולאים
טיפ חשוב לבחירת כרוב!
ביחרו כרוב יחסית גדול עם עלים מעט רופפים ולא מהודקים מידי.
מאת – אהובה אדרי
המרכיבים –
כרוב גדול מפורק לעלים
למלית הכרוב:
חצי קילו בשר טחון
בצל חתוך לקוביות
עגבנייה מגורדת
2 שיני שום כתושות
חופן שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה ראס אל חנות
כוס אורז שטוף
לרוטב :
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה סוכר
2 כפות רסק עגבניות
מעט שמיר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כף שטוחה מרק עוף
מעט מיץ לימון
עגבניה אחת קצוצה לקוביות קטנות
מים רותחים
אופן ההכנה –
נתחיל בהכנת המלית לכרוב .
מטגנים את הבצל עם מעט שמן ומוסיפים את הבשר הטחון. מפוררים את הבשר ומורידים מהאש.
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים למחבת ומערבבים היטב.
מעבירים לקערה ומצננים היטב.
בשלב הזה נפריד את הכרוב לעלים.
השיטה הכי נוחה כיום לדעתי היא הכנסתו למיקרוגל!
תחילה נוציא את גזע הכרוב.
נעבירו למיקרוגל וכל פעם נשים אותו במיקרוגל לפולסים של חום,
ככה לאט לאט נוכל להפריד את העלים אך לא לבשלו מידי.
לאחר שהפרדנו מספיק עלים נתחיל לגלגל במילוי .
נשים כף מהמלית נהדק בצדדים ונגלגל, מומלץ לא להעמיס ביותר מידי מלית מכיוון שהמלית שמכילה אורז עוד תגדל.
נסדר יפה את הכרוב הממולא בסיר רחב ושטוח ונעבור להכנת הרוטב.
לרוטב:
בקערה מערבבים את כל רכיבי הרוטב היטב
ושופכים על הכרוב.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה עד לריכוך וצמצום הנוזלים.
שימו לב שלפני תחילת הבישול המים מגיעים לפחות לגובה הכרוב .
ניתן לפני ההגשה להכניס את הכרוב ל10 דק’ בתנור במצב גריל על חום גבוה אך זו לא חובה.
בתאבון !
2 תגובות על “זו השיטה להפרדת עלי כרוב בקלות לממולאים ”
אני מכניסה את הכרוב למקפיא ליומים שלושה . מוציא מפשירה ואז יוצא עלה בקלות ובמהירות
נכון מאוד