שנה חדשה עם חלת מפתח כדי שתיהיה שנה טובה ומתוקה
מאת – מזרחי כרמית
המרכיבים –
(כוס חד פעמי לשתייה חמה)
קילו קמח (מומלץ קמח חלה/לחם אם יש)
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה –
חלת מפתח לשנה טובה!
נשים את כל המרכיבים היבשים בקערת המיקסר עם וו לישה.
נוסיף את המים והשמן בהדרגה ונלוש עד בצק חלק ואחיד.
נעביר לקערהמשומנת ונניח בצד
להתפחה עד שהבצק מכפיל את עצמו.
נחלק לעשרה כדורים שוויה בגודלם ונניח אותם בצד למנוחה של כ10 דק’.
נהדק את הכדור מחדש ונעביר לתבנית תנור גדולה עם נייר אפייה ונסדר את הכדורים בצורת חלת מפתח לתפארת.
נתפיח שוב עד הכפלת הנפח.
נחמם תנור מראש לחום של 150/160 מעלות,
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור.
לפני האפייה מומלץ להבריש בביצה ולפזר שומשום.
החלה, כמאכל קדוש, מסמלת את החיבור בין העולם הרוחני לעולם החומרי.
צורת המפתח מדגישה את האמונה כי באמצעות קיום מצוות והתנהגות טובה, אנו יכולים לפתוח דלתות לעולם הרוחני ולהתקרב אל הקב”ה.
לסיכום,
חלת המפתח היא הרבה יותר מחלה טעימה.
היא נושאת עמה מסרים עמוקים על תקווה, התחדשות, פרנסה וקרבה אל הקב”ה.
אפיית חלת מפתח היא דרך יפה להתחבר למסורת היהודית ולברך על השנה החדשה.