פאי תפוחים חלומי
מאת – אופירה פחימה יחיא
המרכיבים –
לתחתית הבצק והחלק עליון :
3 וחצי כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
150 גרם מחמאה
1/2 כוס שמן
1 חלמון
למילוי תפוחים:
10 תפוחים מכל זן קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף קינמון
3/4 כוס סוכר
3 כפות סוכר חום
1/2 שקית פודניג וניל 40 גרם
3 כפות קמח
10 גרם מחמאה
אופן ההכנה –
להכנת הבצק נשים את כל מרכיביו במיקסר או מעבד מזון ונלוש עד לאיחוד ולא יותר מכך .
למילוי התפוחים , נשים את כל מרכיבי המילוי בקערה ונערבב היטב.
להרכבת הפאי :
בתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ,
נחלק את הבצק ל 2 חלקים שווים , ולרדד חלק 1 על נייר אפייה מקומח ולהעביר לתבנית פאי.
להוסיף את מלית התפוחים , ולרדד עוד עלה עגול , אני עשיתי דוגמא בעזרת מטריצייה .
להבריש בביצה טרופה עם כפית דבש , ולפזר סוכר מלמעלה.
לאפות ב 180 מעלות בערך 45 דקות .
כשהפאי עוד בתנור להבריש בדבש מהול במעט מים חמים ולהחזיר לתנור לעוד דקה לקבלת ברק יפה.
בהצלחה!!