קטגוריות
חגים צמחוני

עשיתי עשרות נסיונות עד שהגעתי לטעם ולמרקם!

ליטל אשואל

עשיתי עשרות נסיונות עד שהגעתי לטעם ולמרקם!
מאת – ליטל אשואל 
המרכיבים – 
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף מלח
3.5-4 כוסות מים

אופן ההכנה –

תחילה,

נשים בקערה את כל מרכיבי הבצק 

ונתחיל ללוש היטב את כל החומרים,

הבצק צריך לצאת מעט דביק.


להתפיח שעה, להוריד נפח ולהתפיח עוד שעה.

לשמן בחמאה או מרגרינה סיר ג’חנון.

לחלק את הבצק ל8 כדורים וכל כדור לפתוח לעלה ארוך

ולמרוח בחמאה מומסת – ולגלגל.


לסדר בתבנית, לכסות ולהתפיח עד 3/4 גובה הסיר.


להכניס לתנור ללילה על 100 מעלות,

ובבוקר להתענג מכל ביס!

 

בקטנה על קובנה – 

הקובנה הוא מאפה תימני מסורתי, אהוב ומיוחד מאוד.

הוא נחשב למאכל השבת בתרבות התימנית,

ויש לו טעם ומרקם ייחודיים.

הקובנה עוברת תהליך אפייה ארוך ומיוחד,

הנמשך בדרך כלל כ-8-12 שעות בטמפרטורה נמוכה.

תהליך האפייה האיטי, מעניק לה את המרקם הרך והאוורירי ואת הטעם העשיר והייחודי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *