אצלנו העוגיות האלה קבוע בצאת הצום של כיפור
המתכון של בתאל משה
המרכיבים-
בצק –
5 כוסות קמח
3 חלמונים
300 גרם חמאה או מרגרינה
חצי סוכר
כוס שמנת מתוקה או צמחית
מלית –
200 גר’ אגוזי מלך קצוצים
1 כוס סוכר
3 חלבונים
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק –
בקערת המיקסר וו גיטרה מערבלים תחילה הכל יחד ללא קמח.
לאחר מכן מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
המידה וחסר נוזלים הוסיפו עוד כף או 2 מים.
נכניס בצק למקרר לשעה.
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים
כל כדור מרדדים דק לעלה עגול.
חותכים את העיגול ל- 8 משולשים
מערבבים את כל חומרי המלית ומעבירים לשקית זילוף.
בעזרת שקד זילוף מזלפים פס מלית בקצה המשולש ואז מגלגלים כלפי מעלה .
שמים על נייר בתבנית.
אופים 180 מעלות 15 -20 דקות העוגיות אמורות להישאר בהירות.